Skip to content Skip to footer
Τα Χριστούγεννα απέχουν κάτι παραπάνω από 10 ημέρες μακριά και οι λίστες για τα ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν έχουν αρχίσει να καθαρογράφονται.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι για να αφήσει όλους ικανοποιημένους;

Πόσα είδη γαρνιτούρας χρειάζονται για να σερβιριστεί το κυρίως πιάτο;

Το κυρίως πιάτο θα είναι σίγουρα κρέας. Τι είδους όμως;

Ορεκτικά ή Επιδόρπια, ποια νικούν στη μάχη της ποικιλίας;

Το Μ+Μ Catering Services είναι εδώ για να σας βοηθήσει να καταλήξετε στα πιάτα που θα δεσπόσουν στις φετινές γιορτές και θα καταπλήξουν την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το κυρίως πιάτο

Το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν συνήθως περιστρέφεται γύρω από την αδημονία των προσκεκλημένων για αυτό και…τι άλλο; Το κυρίως πιάτο. Τα τελευταία χρόνια, η επιλογή της γαλοπούλας έχει καταλάβει και τα ελληνικά Χριστούγεννα, ακολουθώντας την αμερικανική κουλτούρα. Σε περίπτωση, που η γαλοπούλα δε θα σας πείθει ως γευστική επιλογή, μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από ένα ζουμερό κοτόπουλο.

Άλλες εναλλακτικές; – Σίγουρα ένα χοιρινό μπούτι είναι μια ασφαλής και γιορτινή επιλογή παρόλο που οι Έλληνες τρώμε αρκετό χοιρινό. Ωστόσο, αν θέλετε πιο ιδιαίτερες συνταγές, το μοσχαράκι πάντα προσφέρεται λόγω της πλούσιας γεύσης του και της ποικιλίας μαγειρέματός του. Εμπιστευθείτε το και δε θα σας απογοητεύσει.

Η γαρνιτούρα

Σαφώς και θα υπάρχει γαρνιτούρα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, το ερώτημα που τίθεται είναι η ποσότητα και η ποικιλία. Οι συνηθισμένες λύσεις περιλαμβάνουν διάφορα πιάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως πατάτες φούρνου, ένα πιάτο με ζυμαρικά φούρνου ή ρύζι.

Μια πιο υγιεινή και γευστική λύση είναι να εμπλουτίσετε τα πιάτα γαρνιτούρας σας με περισσότερα λαχανικά. Είτε στον ατμό είτε στο φούρνο, δεμένα με μια ιδιαίτερη σως και πιθανόν λίγους ξηρούς καρπούς, θα κάνουν την έκπληξη στο πιάτο σας και στους καλεσμένους σας.

Οι σαλάτες

Είτε τις θεωρείτε απαραίτητο πιάτο σε ένα οικογενειακό τραπέζι είτε ως ένα υγιεινό “διάλειμμα” από το ρεβεγιόν, ένα είναι σίγουρο: δύο με τρεις σαλάτες πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι σας. Θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας και θα κάνει το εορταστικό γεύμα λίγο πιο ελαφρύ και εύπεπτο.

Ορεκτικά vs. Επιδόρπια

Στο ελληνικό τραπέζι έχουμε συνηθίσει την παρουσία πολλών και διαφορετικών ορεκτικών. Θέλουμε να αισθανόμαστε την ποικιλία στο τραπέζι μας και είναι τα καλύτερα συνοδευτικά για έντονες συζητήσεις. Το ίδιο ισχύει και στα Χριστούγεννα, τα ορεκτικά δε θα πρέπει να λείπουν. Προτιμήστε τις πατροπαράδοτες πίτες με παραδοσιακή γέμιση ή πιο μοντέρνες παραλλαγές και σε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Μια ποικιλία ορεκτικών μπορεί αφενός να χρειαστεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, ωστόσο θα δώσει μια πιο πλήρη εικόνα στο τραπέζι σας και τη σιγουριά ότι όλοι οι καλεσμένοι σας θα χορτάσουν, σε περίπτωση που προκύψουν περισσότεροι από όσους περιμένετε.

Από την άλλη, δεν μπορείτε να παραμελήσετε τα επιδόρπια. Και ενώ στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι υπάρχει η standard επιλογή της βασιλόπιτας, στα Χριστούγεννα θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε. 1-2 απλές επιλογές γλυκού είναι αρκετές, άλλωστε οι περισσότεροι θα είναι ήδη πιο χορτάτοι από ποτέ.

Η ώρα του σερβιρίσματος

Κι αφού όλα τα κανονίσατε στο χριστουγεννιάτικο μενού, τι απομένει; Να δρομολογήσετε το μαγείρεμα ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν οι καλεσμένοι σας φτάσουν. Καλό είναι να κάτσετε στο τραπέζι από νωρίς, ώστε το γεύμα να έχει περιθώριο να κρατήσει περισσότερο, χωρίς να βιαστείτε στην κατανάλωσή του.

Αφήστε την κουβέντα να κυλήσει και φέρτε τα πιάτα σιγά σιγά, σε κύματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μπουφέ, όπου ο καθένας εξυπηρετείται μόνος του, και δεν έχετε το άγχος αν έχουν όλοι πρόσβαση σε όλα τα πιάτα.

Τελευταίες Συμβουλές

  • Πολλοί θεωρούν το ψωμί και τα λοιπά αρτοσκευάσματα περιττά, εφόσον έχουν ήδη εξασφαλίσει την ποικιλία στα υπόλοιπα πιάτα. Μια μικρή ποσότητα άρτου ωστόσο δεν έβλαψε ποτέ κανένα, ίσα ίσα για να ανοίξει την όρεξη.
  • Για επιδόρπια, εκτός από τις κλασσικές, γλυκές επιλογές, μπορείτε να διαθέσετε φρούτα, καφέ ή λικέρ. Είναι σίγουρο ότι και τα τρία είναι πιο ελαφριές επιλογές από οποιαδήποτε βόμβα ζάχαρης.

Το M+M Catering Services διαθέτει τις δικές του προτάσεις για catering Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, και θα χαρούμε να σας κάνουμε το τραπέζι!
Δείτε εδώ όλα τα μενού για ρεβεγιόν!

Banner Espa GrEspa Banner Gr Pdf

Ζητήστε προσφορά

Ζητήστε προσφορά
Κλείσιμο